Forums

Enable port 0x510 CCS Setup

Started by edua...@ims.ind.br July 17, 2008
Hi,

I have got a EVMC6727 and a Spectrum Digital Emulator XDS510USB. I have installed the emulator and run the SDConfig, everything says OK. The port that it says I'm using is the 0x510.

** Emulator Test **
$$ EmuProductName=XDS510USB
$$ EmuPortAddr=0x510
$$ EmuPortMode=USB
$$ ProductIdQ0
$$ ProductVersion
** Emulator Scan Test
-- Found JTAG IR length of 54
-- Found 2 JTAG device(s) in the scan chain

* Checking for available USB ports
$$ XDS510USB connected on:
$$ EmuPortAddr=0x510
$$ EmuSerialNumber=S310112172112522
Then when I go to CCS 3.3 Setup, at the connections properties I can't
set the emulation port to 0x510. the only options I got at the drop-down are 0x240, 0x280, 0x320, 0x340.

Could you guys give me any help? I have gone through many Spectrum manuals none mentions anything.

Thanks in advance.

Eduardo Marques.
Eduardo,

On Thu, Jul 17, 2008 at 3:15 PM, wrote:
> Hi,
>
> I have got a EVMC6727 and a Spectrum Digital Emulator XDS510USB. I have
> installed the emulator and run the SDConfig, everything says OK. The port
> that it says I'm using is the 0x510.
>
> ** Emulator Test **
> $$ EmuProductName=XDS510USB
> $$ EmuPortAddr=0x510
> $$ EmuPortMode=USB
> $$ ProductIdQ0
> $$ ProductVersion
> ** Emulator Scan Test
> -- Found JTAG IR length of 54
> -- Found 2 JTAG device(s) in the scan chain
>
> * Checking for available USB ports
> $$ XDS510USB connected on:
> $$ EmuPortAddr=0x510
> $$ EmuSerialNumber=S310112172112522
>
> Then when I go to CCS 3.3 Setup, at the connections properties I can't
> set the emulation port to 0x510. the only options I got at the drop-down are
> 0x240, 0x280, 0x320, 0x340.


You are selecting something incorrectly in CCS setup. These addresses
are for a TI XDS510 ISA card [no longer manufactured].

When you open CCS setup, go to the 'Platform' drop down at the top of
the center pane and see if there is an option that contains something
like sd_usb510''.
Select the appropriate 'sd' option [if there are more than one] and
you will only be presented with valid SD emulator options. This
should solve your problem.

mikedunn
>
> Could you guys give me any help? I have gone through many Spectrum manuals
> none mentions anything.
>
> Thanks in advance.
>
> Eduardo Marques.

--
www.dsprelated.com/blogs-1/nf/Mike_Dunn.php
Michael,
well this option wasn't there, but then I looked for something like
sdxds510*.ccs and imported to the CCS Setup. Now it has connected.

Could you tell me why this platforms aren't available there if I have
installed the setupCCS**.exe from Spectrum digital?

Thanks for the help already given.

Michael Dunn escreveu:
>
> Eduardo,
>
> On Thu, Jul 17, 2008 at 3:15 PM, > > wrote:
> > Hi,
> >
> > I have got a EVMC6727 and a Spectrum Digital Emulator XDS510USB. I have
> > installed the emulator and run the SDConfig, everything says OK. The
> port
> > that it says I'm using is the 0x510.
> >
> > ** Emulator Test **
> > $$ EmuProductName=XDS510USB
> > $$ EmuPortAddr=0x510
> > $$ EmuPortMode=USB
> > $$ ProductIdQ0
> > $$ ProductVersion
> > ** Emulator Scan Test
> > -- Found JTAG IR length of 54
> > -- Found 2 JTAG device(s) in the scan chain
> >
> > * Checking for available USB ports
> > $$ XDS510USB connected on:
> > $$ EmuPortAddr=0x510
> > $$ EmuSerialNumber=S310112172112522
> >
> > Then when I go to CCS 3.3 Setup, at the connections properties I can't
> > set the emulation port to 0x510. the only options I got at the
> drop-down are
> > 0x240, 0x280, 0x320, 0x340.
>
>
> You are selecting something incorrectly in CCS setup. These addresses
> are for a TI XDS510 ISA card [no longer manufactured].
>
> When you open CCS setup, go to the 'Platform' drop down at the top of
> the center pane and see if there is an option that contains something
> like sd_usb510''.
> Select the appropriate 'sd' option [if there are more than one] and
> you will only be presented with valid SD emulator options. This
> should solve your problem.
>
> mikedunn
> >
> > Could you guys give me any help? I have gone through many Spectrum
> manuals
> > none mentions anything.
> >
> > Thanks in advance.
> >
> > Eduardo Marques.
> >
> > --
> www.dsprelated.com/blogs-1/nf/Mike_Dunn.php
>
>
Eduardo,

On Fri, Jul 18, 2008 at 11:15 AM, Eduardo Marques
wrote:
> Michael,
> well this option wasn't there, but then I looked for something like
> sdxds510*.ccs and imported to the CCS Setup. Now it has connected.
>
> Could you tell me why this platforms aren't available there if I have
> installed the setupCCS**.exe from Spectrum digital?


You would have to ask SD. I do not use SD emulators, but I have used
several other 'non-TI' emulators. It appears that it is up to the
vendor to add whatever 'pre-configured configurations that they want
to add'. When I install one BH [BlackHawk] emulator, they add several
types to the 'platform list'. I would suggest checking the SD docs -
some of the third parties do not add these platforms to the list
[which is just a text file that points to the correct '.ccs' file] -
they just tell you to import the '.ccs' file.

mikedunn
>
> Thanks for the help already given.
>
> Michael Dunn escreveu:
>>
>> Eduardo,
>>
>> On Thu, Jul 17, 2008 at 3:15 PM, >> > wrote:
>> > Hi,
>> >
>> > I have got a EVMC6727 and a Spectrum Digital Emulator XDS510USB. I have
>> > installed the emulator and run the SDConfig, everything says OK. The
>> > port
>> > that it says I'm using is the 0x510.
>> >
>> > ** Emulator Test **
>> > $$ EmuProductName=XDS510USB
>> > $$ EmuPortAddr=0x510
>> > $$ EmuPortMode=USB
>> > $$ ProductIdQ0
>> > $$ ProductVersion
>> > ** Emulator Scan Test
>> > -- Found JTAG IR length of 54
>> > -- Found 2 JTAG device(s) in the scan chain
>> >
>> > * Checking for available USB ports
>> > $$ XDS510USB connected on:
>> > $$ EmuPortAddr=0x510
>> > $$ EmuSerialNumber=S310112172112522
>> >
>> > Then when I go to CCS 3.3 Setup, at the connections properties I can't
>> > set the emulation port to 0x510. the only options I got at the drop-down
>> > are
>> > 0x240, 0x280, 0x320, 0x340.
>>
>>
>> You are selecting something incorrectly in CCS setup. These addresses
>> are for a TI XDS510 ISA card [no longer manufactured].
>>
>> When you open CCS setup, go to the 'Platform' drop down at the top of
>> the center pane and see if there is an option that contains something
>> like sd_usb510''.
>> Select the appropriate 'sd' option [if there are more than one] and
>> you will only be presented with valid SD emulator options. This
>> should solve your problem.
>>
>> mikedunn
>> >
>> > Could you guys give me any help? I have gone through many Spectrum
>> > manuals
>> > none mentions anything.
>> >
>> > Thanks in advance.
>> >
>> > Eduardo Marques.
>> >
>> >
>>
>> --
>> www.dsprelated.com/blogs-1/nf/Mike_Dunn.php

--
www.dsprelated.com/blogs-1/nf/Mike_Dunn.php