Forums

Trouble debugging - always enters disassembly but doesnt crash

Started by lolo_mk1 May 31, 2005
Hello,

I've been working on the 5416 and have recently started using a jtag
emulator on it (although the following problem appears when I'm
using
the normal simulator as well).

I'm trying to step through some code in CC that wasn't written by me
(but I know it works) and it is normally run on a DSK. I have a
build
version which has been altered for jtag.

I can step through the main C function as normal but as soon as I
step
into a function (assembly or C), the only thing CC shows me is the
disassembly. I can then step through the disassembly, but it doesn't
let me step through the corresponding code.

Another thing it does is if I set a break point before and after a
function in the main code it will run correctly and break when it
reaches the main code.

If I put a breakpoint in the called function 2 things can happen
1. I get the invalid breakpoint message and the breakpoint is
disabled.
2. It breaks but in the disassembly and at a slightly different PC
than what I set it to in the C/assembly code.

I do have full symbolic debug turned on...I'm not sure what steps to
take from here.

Thanks
Aaron


Hi aaron
The break point in side the function is some times disabled or removed means The point were u want to break is not assembly coded by the CCS compiler becose of optimization ( compiler will not convert in assembly fo r some instructions in optimization mode) so remove the otimization
 
The main problem I think u have to change the command file for placing the appropriate datasections and
programsections and stack etc..
 
Regards
Ramamohan Reddy


On 6/1/05, lolo_mk1 <a...@iinet.net.au> wrote:
Hello,

I've been working on the 5416 and have recently started using a jtag
emulator on it (although the following problem appears when I'm
using
the normal simulator as well).

I'm trying to step through some code in CC that wasn't written by me
(but I know it works) and it is normally run on a DSK. I have a
build
version which has been altered for jtag.

I can step through the main C function as normal but as soon as I
step
into a function (assembly or C), the only thing CC shows me is the
disassembly. I can then step through the disassembly, but it doesn't
let me step through the corresponding code.

Another thing it does is if I set a break point before and after a
function in the main code it will run correctly and break when it
reaches the main code.

If I put a breakpoint in the called function 2 things can happen
1. I get the invalid breakpoint message and the breakpoint is
disabled.
2. It breaks but in the disassembly and at a slightly different PC
than what I set it to in the C/assembly code.

I do have full symbolic debug turned on...I'm not sure what steps to
take from here.

Thanks
Aaron




To
--
Rama Mohana Reddy