Forums

CW v6 56F800DEMO Bootloader problems

Started by edinstman January 27, 2004
Hello,

I'm having problems boot loading my 56F800DEMO board from Motorola. I
boot loading the board through the serial port on CW v5.1 but this
method does not appear to be supported in CW special edition v6. Has
anyone else had the same problem? Are there any solutions for this as
the prototype boards I've manufactured use this method for
programming? Going back to CW v5.1 is not an option as the SDK
libraries use too much overhead.



Are you just trying to upload the Flash.elf.S file using the Motorola Bootloader?  If so I have a program that will do it.
 
Jacob


From: edinstman [mailto:a...@hotmail.com]
Sent: Tuesday, January 27, 2004 6:21 AM
To: m...@yahoogroups.com
Subject: [motoroladsp] CW v6 56F800DEMO Bootloader problems

Hello,

I'm having problems boot loading my 56F800DEMO board from Motorola. I
boot loading the board through the serial port on CW v5.1 but this
method does not appear to be supported in CW special edition v6. Has
anyone else had the same problem? Are there any solutions for this as
the prototype boards I've manufactured use this method for
programming? Going back to CW v5.1 is not an option as the SDK
libraries use too much overhead.


_____________________________________
Note: If you do a simple "reply" with your email client, only the author of this message will receive your answer.  You need to do a "reply all" if you want your answer to be distributed to the entire group.

_____________________________________
About this discussion group:

To Join:  m...@yahoogroups.com

To Post:  m...@yahoogroups.com

To Leave: m...@yahoogroups.com

Archives: http://www.yahoogroups.com/group/motoroladsp

More Groups: http://www.dsprelated.com/groups.php3

Yahoo! Groups Links
To
I posted the S-Record loader at the following address:

http://www.pontech.com/products/DSP56Fxxx/index.html

It's not well documented right now, nor does every feature work, but it does
upload S-Records quite well.

Jacob

P.S. Sorry for the ad in the free program, I couldn't resist.

-----Original Message-----
From: Andrew Tarbert [mailto:]
Sent: Thursday, January 29, 2004 9:16 AM
To: 'Jacob Christ'
Subject: RE: [motoroladsp] CW v6 56F800DEMO Bootloader problems

Jacob,

I'm trying to upload the Flash.elf.s file using the Motorola boot loader but
Metrowerks have said that CW v6 does not support this feature. I have been
in contact with them about this and they have said its high priority for
them to fix this problem but I have no idea of how long it will take. Please
could you send me a copy of your program as this would be very much
appreciated.

Cheers

Andrew P Tarbert
Electronics Engineer
Edinburgh Instruments Ltd
2 Bain Square
Kirkton Campus
Livingston EH54 7DQ

Tel: +44 (0) 1506 425300
Fax: +44 (0) 1506 425320
www.edinst.com --
The information in this email may be confidential, privileged and/or exempt
from disclosure under applicable law. If you are not the intended recipient,
you may not copy or use it, or disclose it to anyone else. Unauthorised use,
copying or disclosure is strictly prohibited and may be unlawful. The views
expressed in this e-mail are personal and may not necessarily reflect those
of Edinburgh Instruments Ltd. or any of its divisions, unless explicitly
stated otherwise. We do not accept any liability or responsibility for: (1)
changes made to this email after it was sent, or (2) viruses transmitted
through this email or any attachment. If you have received this
transmission in error please notify the sender immediately and delete the
message from your email.

For further information on Edinburgh Instruments please visit our website at
http://www.edinst.com


Andrew,

I'm still using 5.1 (because I'm afraid to change version in the middle of a
project), thanks for the heads up. I can believe that you are the only one
that has this problem right now, I would suspect that you are just the first
person to find the problem. Bleeding edge of technology and all... I'm
going to post this to the message board. I would suspect that MW will fix
the problem with in a week or two (Right MW?).

Hmmm, what version is the bootloader firmware on you chips? The version on
mine is 1.3.

Jacob

-----Original Message-----
From: edinstman [mailto:]
Sent: Friday, January 30, 2004 5:51 AM
To: Jacob Christ
Subject: Re: CW v6 56F800DEMO Bootloader problems

Jacob,

Thanks for the link. I have tried the software and my code is being
bootloader but then it returns the error #9, which I believe means that the
flash is locked. When I create my code in CW v5.1 using the SDK libraries it
bootloads ok but not when I use CW v6 with processor expert. Something is
missing or was supported in v5.1 that is no longer in v6 but I don't know
what to change. I contacted Metrowerks and they have put this down as urgent
priority to fix but I have no idea as to how long it will take them. I can't
believe that I am the only person that has this problem as anyone who tries
to bootload their board with code written in CW v6 must have the same
problem.

Cheers

Andrew

--- In , "Jacob Christ" <jacob@p...> wrote:
> I posted the S-Record loader at the following address:
>
> http://www.pontech.com/products/DSP56Fxxx/index.html
>
> It's not well documented right now, nor does every feature work,
but it does
> upload S-Records quite well.
>
> Jacob
>
> P.S. Sorry for the ad in the free program, I couldn't resist.
>
> -----Original Message-----
> From: Andrew Tarbert [mailto:andrew.tarbert@e...]
> Sent: Thursday, January 29, 2004 9:16 AM
> To: 'Jacob Christ'
> Subject: RE: [motoroladsp] CW v6 56F800DEMO Bootloader problems
>
> Jacob,
>
> I'm trying to upload the Flash.elf.s file using the Motorola boot
loader but
> Metrowerks have said that CW v6 does not support this feature. I
have been
> in contact with them about this and they have said its high
priority for
> them to fix this problem but I have no idea of how long it will
take. Please
> could you send me a copy of your program as this would be very much
> appreciated.
>
> Cheers
>
> Andrew P Tarbert
> Electronics Engineer
> Edinburgh Instruments Ltd
> 2 Bain Square
> Kirkton Campus
> Livingston EH54 7DQ
>
> Tel: +44 (0) 1506 425300
> Fax: +44 (0) 1506 425320
> www.edinst.com > --
> The information in this email may be confidential, privileged
and/or exempt
> from disclosure under applicable law. If you are not the intended
recipient,
> you may not copy or use it, or disclose it to anyone else.
Unauthorised use,
> copying or disclosure is strictly prohibited and may be unlawful.
The views
> expressed in this e-mail are personal and may not necessarily
reflect those
> of Edinburgh Instruments Ltd. or any of its divisions, unless
explicitly
> stated otherwise. We do not accept any liability or responsibility
for: (1)
> changes made to this email after it was sent, or (2) viruses
transmitted
> through this email or any attachment. If you have received this
> transmission in error please notify the sender immediately and
delete the
> message from your email.
>
> For further information on Edinburgh Instruments please visit our
website at
> http://www.edinst.com



The error #9 is INDICATE_ERROR_PROTECTED_BOOT_SECTION which is stating that the S record being downlaoded is trying to program the area that the bootloader is running from. As always it isn ot allowed to program a flash block you are currently executing from. It does not relate to flash security.
 
The problem in v6.0 is not a problem with the CodeWarrior program, but in the way the defaults for the S record generation are set. To operate properly you need to set the S record generation to :
 
 
- Check Sort By Address
- Modify Max Record lenght to 80
- Modify EOL Charatcter to DOS from Mac
 
This should resolve the problem. Thanks.
 
- Bill
 

 -----Original Message-----
From: Jacob Christ [mailto:j...@pontech.com]
Sent: Friday, January 30, 2004 11:05 AM
To: 'edinstman'
Cc: Motoroladsp
Subject: [motoroladsp] RE: CW v6 56F800DEMO Bootloader problems

Andrew,

I'm still using 5.1 (because I'm afraid to change version in the middle of a
project), thanks for the heads up.  I can believe that you are the only one
that has this problem right now, I would suspect that you are just the first
person to find the problem.  Bleeding edge of technology and all...  I'm
going to post this to the message board.  I would suspect that MW will fix
the problem with in a week or two (Right MW?).

Hmmm, what version is the bootloader firmware on you chips?  The version on
mine is 1.3.

Jacob

-----Original Message-----
From: edinstman [mailto:a...@hotmail.com]
Sent: Friday, January 30, 2004 5:51 AM
To: Jacob Christ
Subject: Re: CW v6 56F800DEMO Bootloader problems

Jacob,

Thanks for the link. I have tried the software and my code is being
bootloader but then it returns the error #9, which I believe means that the
flash is locked. When I create my code in CW v5.1 using the SDK libraries it
bootloads ok but not when I use CW v6 with processor expert. Something is
missing or was supported in v5.1 that is no longer in v6 but I don't know
what to change. I contacted Metrowerks and they have put this down as urgent
priority to fix but I have no idea as to how long it will take them. I can't
believe that I am the only person that has this problem as anyone who tries
to bootload their board with code written in CW v6 must have the same
problem.

Cheers

Andrew

--- In m...@yahoogroups.com, "Jacob Christ" <jacob@p...> wrote:
> I posted the S-Record loader at the following address:
>
> http://www.pontech.com/products/DSP56Fxxx/index.html
>
> It's not well documented right now, nor does every feature work,
but it does
> upload S-Records quite well.
>
> Jacob
>
> P.S. Sorry for the ad in the free program, I couldn't resist.
>
> -----Original Message-----
> From: Andrew Tarbert [mailto:andrew.tarbert@e...]
> Sent: Thursday, January 29, 2004 9:16 AM
> To: 'Jacob Christ'
> Subject: RE: [motoroladsp] CW v6 56F800DEMO Bootloader problems
>
> Jacob,
>
> I'm trying to upload the Flash.elf.s file using the Motorola boot
loader but
> Metrowerks have said that CW v6 does not support this feature. I
have been
> in contact with them about this and they have said its high
priority for
> them to fix this problem but I have no idea of how long it will
take. Please
> could you send me a copy of your program as this would be very much
> appreciated.
>
> Cheers
>
> Andrew P Tarbert
> Electronics Engineer
> Edinburgh Instruments Ltd
> 2 Bain Square
> Kirkton Campus
> Livingston EH54 7DQ
>
> Tel: +44 (0) 1506 425300
> Fax: +44 (0) 1506 425320
> www.edinst.com> --
> The information in this email may be confidential, privileged
and/or exempt
> from disclosure under applicable law. If you are not the intended
recipient,
> you may not copy or use it, or disclose it to anyone else.
Unauthorised use,
> copying or disclosure is strictly prohibited and may be unlawful.
The views
> expressed in this e-mail are personal and may not necessarily
reflect those
> of Edinburgh Instruments Ltd. or any of its divisions, unless
explicitly
> stated otherwise. We do not accept any liability or responsibility
for: (1)
> changes made to this email after it was sent, or (2) viruses
transmitted
> through this email or any attachment.  If you have received this
> transmission in error please notify the sender immediately and
delete the
> message from your email.
>
> For further information on Edinburgh Instruments please visit our
website at
> http://www.edinst.com


_____________________________________
Note: If you do a simple "reply" with your email client, only the author of this message will receive your answer.  You need to do a "reply all" if you want your answer to be distributed to the entire group.

_____________________________________
About this discussion group:

To Join:  m...@yahoogroups.com

To Post:  m...@yahoogroups.com

To Leave: m...@yahoogroups.com

Archives: http://www.yahoogroups.com/group/motoroladsp

More Groups: http://www.dsprelated.com/groups.php3

Yahoo! Groups Links
To