Forums

Emulator Error

Started by rmb August 13, 2005
Hi,
I am working on OMAP 1510 Innovator board using XDS560. On powering
up the target I run the Reset XDS560 utility from the PC and then
start CCS.
I get the following error:
TMS470R2x- DSP Device Driver
Cant Initialise Target CPU:
Error 0x80000200/-2072
Fatal Error during: OCS,
Cannot halt the processor

The switch settings on the processor module of the board are:
SW1: Off Off Off On
SW2: Off On Off Off

Why is this happening ?
What should be done for correctly starting up?
Any other information/pointer to info is most welcome.

thanks in advance,
rmb


I beieve that there is an issue called "ARM Ready hang" and the error you are getting *might* be a symptom of that. This issue is spurred if the ARM starts execyuting random code out of uninitialized memory and depending upon your memory settings- like MMU off but random code accessess non existant memory location- the ARM can hang real bad. It waits forever for a memory signal that may never come.
 
So, in the middle of such an action if the emulator tries to take control, it will fail because the emulation request can be granted only after the ARM has executed the current instruction(which it may never...)
 
That was the long of the problem, the short of the solution is not elegant is either:
 
1] You can keep hitting reset and retry and it may succeed after a few attempts
 
2] Or write some dummy initialized code like a self loop for the ARM to execute
 
3] Try changing the boot-up order(bypass)
 
4] And ofcourse the legendary, "hitting the reset button and emulator retry button" at the same instant.This has performed a few miracles after all else has failed!
 
One of them might work, if the original diagnosis is correct.

--Bhooshan
On 8/13/05, rmb <r...@yahoo.com> wrote:
Hi,
I am working on OMAP 1510 Innovator board using XDS560. On powering
up the target I run the Reset XDS560 utility from the PC and then
start CCS.
I get the following error:
      TMS470R2x- DSP Device Driver
       Cant Initialise Target CPU:
       Error 0x80000200/-2072
       Fatal Error during: OCS,
       Cannot halt the processor

The switch settings on the processor module of the board are:
SW1: Off Off Off On
SW2: Off On  Off Off

Why is this happening ?
What should be done for correctly starting up?                  
Any other information/pointer to info is most welcome.

thanks in advance,
rmb